U sali Inženjerske komore Srbije u Beogradu, u petak 07. decembra, održano je prvo javno predstavljanje softvera za modelovanje i proračun energetskih performansi zgrada, KT3D.


Organizatori predavanja su Knauf Insulation d.o.o. i Inženjerska komora Srbije - Komisija za permanentno usavršavanje članova Inženjerske komore Srbije i primenu međunarodnih ugovora.

 

Predavanje u inzenjerskoj komori, Knauf Term 3D


Ovaj softver, nastao evolucijom programa KT2Pro, nudi niz posebnih funkcionalnosti, kao što su automatizovano određivanje tipologije sklopova i orijentacije objekta, povezivanje 3D modela sa modulom za proračun, rad sa zonama, nivoima, grupama, sobama, izuzetna tačnost rezultata.


Kroz praktičnu prezentaciju predavači dr Aleksandar Rajčić, dipl.inž.arh.Uroš Rajčić, msc.inž.Goran Prolić, prikazali su osnove rada u programu i ukazali na značaj korišćenja preciznih podataka o geometriji zgrada u cilju dobijanja validnih razultata o energetskim karakteristikama. Ovo je prvi domaći softver koji zaokružuje proces od 3D projektovanja, preko proračuna do štampanja dokumentacije - elaborata energetske efikasnosti, a sve u skladu sa aktuelnom srpskom regulativom.Linkovi:
http://www.ingkomora.rs/programi/kursevi/?gr=80&sifra=7258&prijava=1&post=0
https://www.knaufinsulation.rs/vesti/kt3d-prvo-predstavljanje