energetska sanacija fasade

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je rešenje kojim se odobrava finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Konkursi za prijavljivanje građana za dobijanje subvencija za zamenu prozora i vrata, ugradnju izolacije, zamenu kotlova, ugradnju toplotnih pumpi, uređaja za klimatizaciju i solarnih kolektora trebalo bi da budu objavljeni krajem avgusta i početkom septembra.

Dani energetike i investicija 2020. Novosadski sajam
OSTVARITE ENERGETISKI EFIKASNU SARADNJU I UNAPREDITE ZNANJE

Deveti Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI) biće održani 26. i 27. februara.

Uz izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike, od izuzetnog je značaja kongresni segment u okviru kojeg se obrađuju najaktuelnije teme, uz učešće vodećih eksperata iz zemlje i inostranstva.

Energetskom efikasnošću do čistijeg vazduha u gardovima

Energetska efikasnost podrazumeva korišćenje manje energenata za zagrevanje domova, a samim tim i utiče direktno na poboljšanje kvaliteta vazduha. U zimskim mesecima, kada se periodično suočavamo sa smanjenim kvalitetom vazduha usled paljenja individualnih ložišta, sigurno je da će nam unapređenje energetske efikasnosti višestruko značiti. Decenijama se nije ni razmišljalo o ovom problemu, a danas predano radimo na njegovom rešavanju. Kako je vazduh jako važan za kvalitet života svakog građanina, projekti u ovoj oblasti su nam među prioritetnim, istakao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i dodao da unapređenjem energetske efikasnosti doprinosimo čistijem vazduhu, ali i tome da nam domovi budu topliji, to jest da kvalitet života bude bolji.

Sertifikat o energetskim svojstvima zgrada

Energetskipasos.rs je novi sajt koji nudi odgovore na pitanja sa kojima se u procesu energetske seritfikacije zgrada susreću investitori, izvođači i projektanti.

Ukoliko ste aktivni na tržištu nekretnina, bilo da gradite, kupujete/prodajete ili iznajmljujete nekretnine, ovde možete doboti odgovore na sva vaša pitanja o energetskim pasošima.

XIII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama

U Kongresnom centru Master Novosadskog sajma 29. i 30. oktobra, održan je XIII Međunarodni forum o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom „Energetska digitalna perspektiva Srbije“, koji tradicionalno organizuju Institut za evropske poslove (INEA) i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, uz pokroviteljstvo pokrajinskog parlamenta. Tokom dva dana održavanja foruma akcenat je stavljen na  konkretne energetske procese i njihovo unapređenje.